12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

In september 2019 ben ik met de Thalys naar Maison & Objet in Parijs gegaan. Een internationale beurs met verschillende hallen en een gevarieerd aanbod aan woontrends. Hier staan verschillende merken met mooie inspirerende stands. Begin dit jaar ging ik naar de meubelbeurs “IMM Cologne” in Keulen om te ontdekken wat de woontrends van 2020 zijn. Deze beurs is van een heel ander kaliber. Tenminste, zo ervaar ik dat zelf.

Bij IMM laten grote meubelfabrikanten in verschillende hallen hun nieuwste ontwerpen zien, geïnspireerd op de woontrends van 2020. Vooral de stands in de hallen 10 en 11 zijn groter en inspirerende dan die in de andere hallen. Hier pakten merken zoals Mintjes, Mobitec, Mobliberica, en Furninova groot uit. Eigenlijk is er voor elke stijl, budget of smaak wel een meubelfabrikant aanwezig waar je kan slagen.

Een wow-effect in je woonruimte

Een van de woontrends van 2020 die ik zag op de beurs, waren de panelen met verschillende structuren die dienen als wandbekleding. Deze panelen suggereren diepte achter je zitmeubel. Zo creëer je een wow-effect, in je woonruimte. Om het af te maken, laat je nog éen of twee aanwezige kleuren uit deze panelen terugkomen in je interieur.

Walter Knoll stand IMM Cologne
Sicis, de wereld van mozaïe
Asplund Stockhol stand IMM Cologne

De roomdivider is ook een nieuwe woontrend dit jaar. Dit item kwam veel voor op de beurs in Keulen. De roomdivider is onder andere te plaatsen als traditionele kastvorm of, zoals hieronder, bijzonder met het gebruik van staal.

Roomdivider Frames van Moome

Woontrend 2020: heel veel stoffen

Ook qua stof was er veel te zien. Zo introduceerde de ene fabrikant de visgraatstof en speelde een ander met dierprinten in stof als accent. Veelvuldig werd er gebruik gemaakt van warm rood en roestachtige kleuren in velvet, rib of wollen stoffen. De warme kleuren en de ribstoffen roepen een jaren 70 déjà vu op. Van de mooie kleuren en stoffen ben ik wel al gecharmeerd. Die gaan wij zeker terugzien in de winkel.

Fluïde vormen

Ook in de vorm van meubels is een woontrend te zien. Deze zullen wat ronder en organischer worden. In de fluïde vormen lijkt beweging in te zitten.

Een kleine impressie van de woontrends

Deze blog geeft maar een kleine impressie van alle woontrends die ik heb gezien op de beurs. Dit jaar heb ik nog meer beurzen gepland staan. Ook hier ga ik op zoek naar nieuwe woontrends die wij heel graag willen introduceren in de winkel.

Tekst: Conny Gruijters
Afbeeldingen: Conny Gruijters, Moome, IMM


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.