Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Oktober is altijd DE maand als het gaat om wonen. Door het hele land waren er deze maand diverse woonbeurzen te bezoeken. Zij showen de nieuwe collectie, de laatste trends en introduceren de nieuwste woonstijlen. Maar bovenal, zij zorgen voor veel, heel veel inspiratie. Was je niet bij een van deze beurzen? Geen probleem! Ik laat in deze blog vier trends en opvallende stijlen zien. Bij iedere woonstijl staat een kleine selectie met artikelen, die perfect bij deze stijl passen en exclusief bij De Ruijtermeubel te vinden zijn.

– BOTANISCH

Groen, groener, groenst. Bewust of onbewust zijn wij hier in het dagelijks leven allemaal mee bezig. Denk aan de natuur, biologisch eten en bijvoorbeeld groene stroom. Ook in de interieurwereld heeft groen een prominente plek gekregen. Planten zijn echte interieuritems geworden en botanische tuinen verplaatsen zich steeds vaker naar de woonkamer. Waar wij in het verleden less is more vonden, is er momenteel een overdaad aan groen te vinden.
Dit geldt niet alleen voor planten. Ook de verffabrikanten, meubels en accessoires spelen hier een grote rol bij. Met het gebruik van kalk (matte) verf, meubels in een combinatie van stoer leer en zachte stoffen, het gebruik van houttinten en accenten van riet of rotan voorzie je je woonkamer van DE perfecte combinatie als het gaat om deze stijl.

– STIJLVOL GEEL

Daar is ie weer: de kleur geel! Geen okergeel, geen mosterdgeel maar echt geel! Uiteraard zijn deze variaties van de kleur nog steeds goed, als deze trend je aanspreekt. En dat is ook juist het mooie van deze trend. Doordat de kleur geel zoveel nuances kent en zo aanwezig is, kan je de hoeveelheid en tint aanpassen naar je eigen voorkeur zonder dat het wegvalt. Zoek het in details als woonaccessoires en bloemen, als je het rustig wilt houden. Maar hou je van het betere werk? Ga voor een bank in het geel en kies de tint die bij jou past. Tijdens mijn beursdagen zag ik deze kleur verwerkt met donkergrijs, warm blauw en zelfs met paars. Juist door deze combinatie te maken, zorg je voor een evenwichtige en warme uitstraling.

– MANNELIJKE EENVOUD

Geïnspireerd op de woonstijl It’s a man’s world van Eigen Huis & Interieur, kwam deze trend overal terug. Leesbare interieurs, eenvoudige vormen en architectonische lijnen, dat is waarin deze trend zich kenmerkt. De materiaalkeuze is misschien nog wel de belangrijkste factor, om deze trend succesvol te gebruiken. De pure en rauwe materialen, die men in de industriële woonstijl zag, kunnen hier nog steeds terugkomen. Echter is het van belang, deze aan te vullen met luxe materialen en details. Denk in dit geval aan velours, suède, strak stucwerk en vooral de combinatie kalkmat en hoogglans. Voor wat betreft meubels, zie je hier een heel duidelijk en vooral leesbaar verhaal. Geen overbodige bijzettafels of losse stoelen, maar denk in grote gebaren. In dit geval is er absoluut weer spraken van less is more. De kleuren, die je in deze woonstijl terug ziet, zijn warme bruin- en grijstinten in combinatie met donkere variaties van petrol, blauw en groen. 

– EEN “BLAUW – ROZE” KWESTIE

De combinatie van zacht blauw en pastel roze wordt vaak gelinkt aan “een jongen of een meisje”. Er wordt daarom ook vaak gekozen voor óf blauw óf roze. Toch zag ik deze kleuren veel als combinatie voorbijkomen en ik moet zeggen….I love it! Of je nou voor de pastelkleuren gaat of liever de vergrijsde variant kiest, zorg altijd voor een evenwichtige combinatie van beide kleuren. Door dit te doen zorg je voor een uitgebalanceerd en speels geheel. Prachtig om gebruik te maken van natuurlijke materialen als wol, suède en bijvoorbeeld natuursteen. Wil je toch meer body geven aan deze ‘zoete’ combinatie? Ga voor een mooie grijs bij dit geheel. Niet qua kleur, maar zoek het vooral in materiaal. Grijze tegels of een grijze betonvloer geven deze woonstijl een stoer karakter. Vul de kamer aan met verse bloemen van het seizoen in dezelfde kleurstelling en… Voila! Want (net als mijn motto): “Als je niet kunt kiezen, ga je voor allebei!”

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.