Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Elk jaar weer kan ik niet wachten tot het oktober is. Niet alleen omdat we met de herfst in aantocht weer meer binnen gaan leven. Maar natuurlijk ook omdat oktober DE woonmaand is waarin alle nieuwe trends, kleuren en woonstijlen worden gepresenteerd. Door het hele land zijn er diverse beurzen te bezoeken, zowel voor particulieren als voor vakmensen. En net als ieder jaar bezocht ik ook dit jaar weer de VT Wonen&Design beurs in de RAI Amsterdam. Welke trends zijn mij opgevallen en welke kleuren en materialen sluiten hier goed bij aan? Je leest het in deze blogpost!

Omdat ik het liefst alles eerst met eigen ogen wil zien, voordat de gehele Social Media met allerlei foto’s volstaat, was ik meteen op de eerste beursdag van de partij. Met een volle camera, een tas vol folders van mooie merken en heel veel inspiratie vertrok ik aan het eind van de dag weer richting huis. Eenmaal thuis begon ik meteen alle opgedane inspiratie te filteren en te groeperen. Ik kwam snel tot de ontdekking, dat er vooral veel verder wordt geborduurd op trends van afgelopen jaar. Maar door andere verhoudingen en toevoegingen van materialen en kleuren zijn ze toch weer net iets vernieuwender. De woontrends voor komend jaar heb ik opgedeeld in 4 soorten: Botanical Vintage, Artistic Nature, Luxurious Green en Colorful Graphic. Lees mee en laat je (alvast) lekker inspireren door mijn mooie selectie.

BOTANICAL VINTAGE

Een overdaad aan planten en grote, oude meubelstukken zijn de belangrijkste ingrediënten van deze trend. Dat planten in geen enkel interieur mogen ontbreken, is niets nieuws. Maar het gebruik van planten bij deze trend gaat net een stapje verder. Daar waar je normaal diverse kleine planten gegroepeerd neerzet, zie je nu juist net even te grote exemplaren die een prominente plek in de woonkamer innemen. Door de combinatie van dat frisse groene blad met de structuur van oud en robuust hout krijgt een interieur meteen veel sfeer. Deze trend neigt een beetje naar een industriële woonstijl, maar is door zijn warmte en overdaad aan meubels en accessoires veel warmer en persoonlijker.

Kleuren: Diverse kleuren groen, roesttinten en veel zand- en aardetinten 
Materialen: (Grof) hout, leer, staal en behang met veel uitgesproken prints

ARTISTIC NATURE

Dit is thuiskomen voor liefhebbers van aardetinten en vooral van kunst. Het samenspel van deze twee stromingen vormen het uitgangspunt van Artistic Nature. Met een eenvoudige basis, rustige tinten en robuuste materialen als accent zorgt deze trend voor een fijn en warm interieur. Kunst, in welke vorm dan ook, heeft nog niet eerder zo’n mooie plek in een interieur gekregen als hier. Het draait niet alleen maar om de kunst, maar vooral om hoe deze wordt gepresenteerd. Fotolijsten zijn niet meer alleen maar een frame of een venster. Door te combineren met materiaal, kleur en formaat gaan ze elkaar versterken. Een prachtige stijl, die in iedere woonruimte toepasbaar is. Want juist door het unieke aspect van kunst zet je deze stijl in no time volledig naar je eigen hand.

Kleuren: Wit, ivoor, zand, donkerbruin en zwart staan centraal. De enige manier hier ‘kleur’ bij toe te voegen, is door het groen van planten. 
Materiaal: Wol, hout, linnen, canvas en diverse breisels.

LUXURIOUS GREEN

Ook hier staat de kleur groen centraal, maar op een compleet andere manier. Deze trend is stijlvol, exclusief en rijk. Rijk in zowel kleuren als materialen. Bij Luxurious Green zie je vooral hele duidelijke lijnen en leesbare ontwerpen. Door de eenvoud in het ontwerp, de perfectie van de uitvoer en de hoeveelheid details zorgt deze trend voor een waanzinnig luxe gevoel. Doordat er met veel uitgesproken materialen wordt gewerkt, krijgt deze trend een heel bijzondere plek in de interieurbranche. Nog niet eerder zijn er zo veel combinaties gemaakt van zo veel luxe materialen. En dat allemaal bij elkaar.

Kleuren: Smaragd groen, goud en diverse diepe bruintinten
Materialen: Goud, marmer, keramiek, notenhout en een sterke combinatie van mat en hoogglans

COLORFUL GRAPHIC

‘Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’ geldt absoluut niet bij deze trend. De combinatie van opvallende kleuren en diverse grafische prints zorgen voor gewaagde contrasten. Alle ruimtes worden opgedeeld in geometrische vormen en iedere vorm wordt voorzien van een eigen karakter in kleur en print. Zo kun je kiezen voor hele wanden in één kleur, maar ook delen of losse vlakken op een wand. Doordat er in deze trend zo sterk wordt gecombineerd met al deze verschillende karakters, krijgt het in ieder interieur een volledig uniek geheel. Zijn al die kleuren iets te veel voor jou? Door de keuze te beperken tot alleen pasteltinten, krijg je toch een fantastisch rijk kleurenpallet. Maar dan net iets meer ingetogen.

Kleuren: Alles! Iedere kleur die jij mooi vindt of bij je vindt passen. 
Materialen: Leer, diverse textielsoorten, (nep)bontjes, hout; eigenlijk alles wat maar een lekker kleurtje of een printje heeft.

Zit jouw perfecte trend hier tussen en zou je er graag meer van willen zien? Geen zorgen! In de komende blogs licht ik de vier trends stuk voor stuk uit en geef ik tips, ideeën en inspiratie over alles wat past bij deze trends. Welke materialen voegen iets toe en met welke meubels (uit de collectie van De Ruijtermeubel) is deze trend perfect te combineren. Volg de website en Facebookpagina van De Ruijtermeubel en blijf op de hoogte van al mijn tips en wooninspiratie.

Tekst en foto’s: Interieurarchitect Lisa

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.