12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Foto: Unsplash, William Navarro

Net als de blog Calia Italia: La Vita E Bella, is ook dit blog onderdeel van een serie The Real Styleguide. In deze serie worden horecagelegenheden en meubelmerken aan elkaar gelinkt. Dit omdat veel merken tijdens de corona crisis recepten deelden op social media. In deze blog kijken we naar Bree’s New World. Welk gerecht hoort hierbij?

Bree’s New World Haringhaven in Vlaardingen

De link van haring in de meubelindustrie

Haring is niet direct een product die je in de meubelindustrie met een merk zou associëren. Toch is dit visje de start van een succesvol Nederlands ‘no nonsens’ meubelmerk. De grootouders van de eigenaar Leen van Bree waren actief als haringhandelaar en meubelfabrikant. De kuiperijen die vaten maakten om de haringen te verpakken, veranderden in onzekere tijden in houtbewerkingsbedrijven om de slechte vangst uit de zee te compenseren.

Gaucho bank, Twinny salon en bijzettafel

Toen de opa, die haringhandelaar was, op handelsreis naar Polen ging, onderhandelde hij met succes op de terugreis over een prachtige partij Frans eiken cognac vaten. Het aankoopplan, het vervoeren van haring in de vaten naar klanten in Noord-Amerika, werd sterk afgeraden door de kuiperijen vanwege de cognac wat in het hout getrokken is. De vaten werden toen ingezet voor het maken van meubelen en voor de verkoop werd een verkoper aangesteld. De dochter van deze verkoper, Jaap Ouwenbroek, trouwde met de zoon van de haringhandelaar. Zo ontstond de voorloper van Bree’s New world, toentertijd genaamd “Ouwenbroek’s meubelfabriek”.

Eetstoel Fly en Presto eettafel
Solution eetbank, Simson en Luna

Het merk Bree’s New World

Bree’s New World heeft zich ontwikkeld als een eigentijds en modern bedrijf dat zich qua stijl niet in een hokje laat duwen en steeds wil blijven verrassen. Hetzij in vormgeving, hetzij in materiaalgebruik. Zij bewegen met de trends mee, zonder hun eigen DNA te verliezen.

Vis voor Bree’s New World

Visspecialist Marc handelt, net als de grondlegger van Bree’s new world in vis. Jong als hij is, heeft hij een passie voor zijn vak. Helaas opende hij net zijn deuren toen de corona epidemie begon. Best een lastige start en de link met een onzekere toekomst, zoals de haringvangst van vroeger, is dan zo gelegd.

Speciaal voor deze serie heeft hij een haringschotel gemaakt.

Haring, een traditioneel product

Met de foto van het interieur van zijn winkel is ook de cirkel van deze blog rond.

Interieur van visspecialist Marc

Adres van visspecialist Marc: Symfonie 55, 2151AW Nieuw-Vennep.

Tekst: Conny Gruijters
Bron: Unsplash, Bree’s New World, Visspecialist Marc


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.