Swim to Fight Cancer Haarlem 2022

Op zondag 18 september gaat het unieke evenement Swim to Fight Cancer Haarlem van start. Een prachtige zwemtocht van 2 km door de Haarlemse grachten. Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 is ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker.

Hoofdsponsor van Swim to Fight Cancer 2022

Dit jaar zijn wij hoofdsponsor van het prachtige evenement Swim to Fight Cancer Haarlem 2022. Omdat we meer willen en kunnen doen dan de sponsoring, zwemmen wij daadwerkelijk mee met een aantal teams. Elk gezin krijgt direct of indirect te maken met deze vreselijke ziekte, ook wij. Door mee te doen en zo veel mogelijk donaties op te halen zorgen wij dat wetenschappelijk onderzoek en preventie mogelijk is. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!

Onderzoeken die wij steunen

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. De kans dat iemand 5 jaar na diagnose nog leeft, is in de afgelopen 50 jaar met maar liefst 90% gestegen. Maar onderzoek wijst ook uit dat dat er nog jaarlijks 45.000 Nederlanders overlijden aan deze vreselijke ziekte.

Swim to Fight Cancer kiest ervoor om talentvolle onderzoekers te steunen. Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Swim to Fight Cancer heeft samen met KWF de volgende bijzondere onderzoeken geselecteerd waar de opbrengst van donaties naartoe gaat. 

Onderzoek 1: Complete DNA-analyse voor jongeren met kanker Prof. Edwin Cuppen (Hartwig Medical Foundation, Radboud UMC, Antoni van Leeuwenhoek)

Onderzoek 7: Het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker Prof. dr Arjan W. Griffioen (Amsterdam UMC)

Daarnaast doneren we nog een percentage van de donaties aan een lokaal project in een lokaal ziekenhuis voor directe patiëntenzorg en hun naasten.