fbpx
12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Categorieën

Filters

Prijs

tot

Woonstijlen

Merken

Merken


Wat is een sta-op fauteuil / sta-op stoel?

Wist je dat er geen verschil in betekenis zit tussen de woorden sta-op fauteuil en sta-op stoel? Deze termen slaan allebei op een stoel of fauteuil die je ondersteunt bij het opstaan. Dit is ideaal voor wanneer het opstaan uit een stoel niet altijd even makkelijk gaat. Met een druk op de knop beweegt de sta-op fauteuil omhoog, waardoor je makkelijker, comfortabeler en langzamer op kan staan. Je staat meteen stevig en ondervindt geen hinder in de spieren en gewrichten. Hierdoor kost opstaan minder energie.

Een sta-op fauteuil is eigenlijk een relaxfauteuil met extra functies. Hierdoor kun je de fauteuil nog vele andere opties geven. Bijvoorbeeld een massagefunctie, draaifunctie en kantelfunctie. Een sta-op stoel is dus ontzettend comfortabel, ontspannend en ondersteunend!

Voor welke sta-op fauteuil ga jij?

Ons assortiment bevat veel verschillende sta-op stoelen. Er is een fauteuil te vinden voor elk interieur. Je vindt altijd iets wat past bij jou in huis. Er zijn namelijk een hoop keuzes te maken in vormgeving, materiaal en kleur. Verder kan ook de zithoogte, zitdiepte, zitbreedte en hoofdsteun aangepast worden. De sta-op stoelen zijn daarom vaak helemaal aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Hierdoor ontwerp jij straks de perfecte sta-op fauteuil!

Een sta-op stoel en zijn motor

Een sta-op fauteuil wordt altijd elektrisch aangedreven. Toch kan hier per stoel verschil in zitten. Zo zijn er fauteuils die door een accu worden aangedreven, maar zijn er ook fauteuils die je in een stopcontact moet doen. Het nadeel hiervan is dat de fauteuil niet overal in de kamer kan worden geplaatst en je uit moet kijken dat je niet over de bedrading struikelt. Daartegenover heeft een accu weer als nadeel dat deze af en toe opgeladen moet worden.

Per sta-op stoel zit er verschil in het aantal elektromotoren. Bij een fauteuil met één motor kun je de rugleuning en voetensteun niet los van elkaar bedienen. Bij een fauteuil met twee motoren kan dit wel, maar is de zitting niet los bedienbaar. Wanneer je de rugleuning beweegt, kantelt de zitting automatisch mee. Verder heb je nog een sta-op stoel met drie motoren. De drie motoren zorgen ervoor dat je de rugleuning, voetensteun en zitting los van elkaar kan verstellen.

Plan een interieuradvies in

Er zijn dus veel overwegingen te maken wanneer je een sta-op fauteuil aan wilt schaffen. Voor hoeveel motoren ga je? In welke interieur moet het passen en welke bekleding zou jij graag willen? Op sommige vragen weet je misschien niet direct een antwoord. Dat is niet erg. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een vrijblijvend interieuradvies voor inplannen. Tijdens deze afspraak krijg jij antwoord op al jouw interieurvragen. Wanneer al je vragen beantwoord zijn, kun je meteen de passende relaxfunctie aanschaffen. Ook een bezoek aan de winkel zonder interieuradvies kan al heel nuttig zijn. In de showroom hebben we namelijk een groot assortiment staan, waardoor je ontzettend veel inspiratie op kan doen op het gebied van wonen, kleuren en trends. Kom daarom snel langs en koop de sta-op fauteuil van je dromen!