12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

bert plantagie
Bert Plantagie: Stella eettafel en Ultimo eetstoel

Deze blog is een onderdeel van een serie van The Real Style Guide, waarbij merken in de winkel gekoppeld worden aan horeca in de buurt. Inspiratie voor deze serie kwam doordat veel merken tijdens de corona crisis recepten delen op sociale media. In deze blog richt ik mij op Bert Plantagie.

bert plantagie
Bert Plantagie: barkruk Kiko

Het gerecht van Bert Plantagie

Toen ik de marketing afdeling van Bert Plantagie benaderde voor deze blog, werd ik verrast met het volgende antwoord.

“We hebben even nagedacht over je culinaire verzoek en zijn tot de conclusie gekomen dat we Bert Plantagie wel zouden kunnen identificeren als een poké bowl. Dit heeft meerdere redenen. Met het van oorsprong Hawaïaanse gerecht kun je oneindig variëren en het geeft je energie. De grootste parallel met ons merk zit hem in het grote aantal mogelijke uitvoeringen, een poké bowl biedt volop ruimte om te experimenteren en kun je helemaal op jouw wensen afstemmen. Vrijwel alle varianten zijn kleurrijk en smaakvol, maar nooit saai of pretentieus. Hoewel de relaxte vibe van Hawaii ons zeker aanspreekt, zouden wij voor een Hollandse variant gaan, met West-Europese invloeden en een pittig Oosters randje. In onze bowl vind je, naast rijst en tonijn, ook garnalen en doperwten, wortel en rettich, Edamame boontjes en een zeewiersalade met een Avocado/Wasabi-mayonaise. De topping bestaat uit fijne sesamzaadjes, fijngesneden Spaanse peper en lente-uitjes.”

Wil je meer leren over het merk Bert Plantagie? Dan verwijs ik je graag naar deze blog. Het houtverwerkingsbedrijf waar wij met een team verkopers een werkbezoek maakten, heeft inmiddels plaats gemaakt voor het vervaardigen van alle houtbewerkingen. Dit in een recent aangekochte fabriek, maar het kwaliteitsniveau blijft natuurlijk hetzelfde.

gerecht bert plantagie
Poké bowl langoustines gerecht

Bert Plantagie & Restaurant “Bij Qunis”

In de poké bowl van de chef Michael Molenaar vind je naast rijst en Langoustine, ook zalm, wortel, rettich en avocado wasabi mayonnaise. De topping bestaat uit fijne sesamzaadjes, fijngesneden Spaanse peper en lente-uitjes. Een prachtig kleurrijk gerecht!

De keuken van restaurant “Bij Qunis” is georiënteerd op groente, het liefst zoveel mogelijk uit de eigen tuin. Vegetariërs en veganisten vinden bij Restaurant “Bij Qunis” dan ook zeker wat zij zoeken. Daarnaast wordt er veel gewerkt met lokale (seizoens)producten. Verse producten, kwaliteit op het bord en in het glas, dat is waar het “Bij Qunis” om draait.

Chef Michael Molenaar

“Bij Qunis” en Bert Plantagie houden van kwaliteit. Bij het meubelmerk vind je kwaliteit tafels voor onder je bord en glas. Deze eettafels worden gecombineerd met eetstoelen in diverse kleurrijke keuzemogelijkheden in stof en alle modellen van Bert Plantagie komen net als “Bij Qunis” uit eigen keuken (lees ontwerp).

Foto: Gemaal De Lynden

Een stukje geschiedenis

2 maart 2015 openden Ronald en Tamara Kunis de deuren van het gerestaureerde ketelhuis en werd dit het restaurant “Bij Qunis”. Het ketelhuis begon als gemaal De Lynden. Dit is, naast De Cruquius en De Leeghwater. Eén van de drie gemalen die in de jaren tussen 1849 en 1852 het Haarlemmermeer droog pompten. Dit industriële rijksmonument was uitgerust met een stoommachine van 360 pk en acht zuigerpompen. Door de jaren heen is het gemaal regelmatig aangepast en gemoderniseerd. Zo werden in 1878 de stoomketels vervangen en werd later de oorspronkelijke stoomaandrijving vervangen door twee stoom gedreven centrifugaalpompen. In 2005 werd het oude gemaal definitief vervangen. Het in neogotische stijl gebouwde oude gemaal kwam vervolgens leeg te staan, waarna BOEi* zich heeft ingezet voor de restauratie en herbestemming van dit industriële erfgoed.

Het interieur van restaurant “Bij Qunis” en het gerecht kun je bewonderen en proeven. Zo kun je hier een tafel reserveren en kun je ook meteen de menukaart bekijken! Voor de Bert Plantagie collectie kom je natuurlijk naar De Ruijtermeubel in de Cruquius.

*BOEI is opgericht door de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (sinds 2009: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: RCE). BOEI is een vennootschap met diverse aandeelhouders en stelt zich ten doel het behoud van en herbestemmen van industrieel erfgoed in Nederland.

Tekst: Conny Gruijters
Bron: Bert Plantagie, Bij Qunis


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.