12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Het Haarlemse Ratatouille levert Michelin ster waardige gerechten

Ook dit blog is een onderdeel van een serie van The Real Style Guide. In deze serie geven verschillende meubel vertegenwoordigers in Nederland een kijkje in de keuken van hun meubelmerk. Letterlijk in de keuken, want zij linken hun merk aan een gerecht. Dit gerecht kan je weer proeven bij horeca in de omgeving van Haarlem. Deze keer focussen we ons op Leolux. Welk gerecht denk jij dat hierbij past?

De perfecte meubels van Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. Al meer dan acht decennia laten de specialisten van dit designmerk  zich uitdagen door designers en kunstenaars. Zo vertalen zij innovatieve ideeën over vorm, materialen en comfort naar heerlijke zitmeubelen. Op die manier zoeken zij naar het perfecte meubel om jouw woonwensen te vervullen. Samen met jou, want bij Leolux maakt men elk product op bestelling, met alle opties die jij wenst. Naarmate het merk zich verder ontwikkelt, wordt het luxe karakter van de meubelen steeds herkenbaarder. Leolux is, mede door het aantrekken van bekende nationale en internationale ontwerpers zoals Axel Enthoven en Jan Armgardt, in de jaren uitgegroeid tot een internationale speler, die een herkenbaar eigen handschrift combineert met kwaliteit en comfort.

Leolux bank
Leolux. Design center Utrecht

Duurzame materialen

Inmiddels staat de derde generatie aan het stuur van Leolux. Met het investeren in duurzame materialen en productiemethoden, alsook voor de consument vooruitstrevende online tools, richten zij zich op de toekomst. Een toekomst waarin Leolux wil blijven innoveren en inspireren door het ontwikkelen van hoogwaardige designmeubelen met een lange levensduur. Dit alles blijven zij doen in het Limburgse Venlo.

Experimenteer met het gerecht van Leolux

Net als de collectie van Leolux, is het gerecht geïnspireerd op Italië. De hoofdingrediënten zijn asperges uit Limburg en gnocchi uit Italië, gecombineerd met gebakken scharrelvlees of als vegetarische versie. De toegevoegde tomaat staat voor het kleurgebruik in de collectie. Als specerijen gebruiken wij peper en Parmezaanse kaas. Dit staat symbool voor de pit van Leolux. Alle gebruikte ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, omdat Leolux hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap vooropstelt.

Natuurlijk moedigt Leolux je aan om te experimenteren met het recept, zodat je het helemaal persoonlijk maakt. Gelijk aan ieder uniek meubel, vervaardigd naar de individuele wensen van de klant.

De Ratatouille in Haarlem

Bij Ratatouille denk je aan een computeranimatiefilm van Walt Disney, wat verscheen op 1 augustus 2007. Het verhaal speelt zich af in een restaurant genaamd “Ratatouille” in Parijs. De aangenomen souschef kan niet koken en laat het koken over aan een rat genaamd Remy die altijd droomde om chef-kok te worden. Bij het Haarlemse restaurant “Ratatouille”, gevestigd aan het Spaarne in Haarlem, is er geen gebrek aan het afleveren van Michelin ster waardige gerechten. In 2014 kregen zij hun eerste ster.

Ratatouille
Ratatouille. Links souschef Matteo, midden eigenaar & chef Jozua Jaring, rechts souschef Wesley Borstel.

Een bezoek aan Ratatouille is een avontuur!

Michelin noemde de nieuwe generatie koks en restaurant een voorbeeld. Net zoals Leolux waakt over de kwaliteit van het eindproduct, is de kernwaarde bij Ratatouille de kwaliteit op het bord en de sensatie van je zintuigen. Op de foto van het gerecht zijn de asperges te herkennen, de rest van de ingrediënten blijft geheim. Een bezoek aan de monumentale locatie en experience menu is daarmee een echt avontuur.

Alle gerechten worden in perfectie bereid, net zoals een meubelstuk van Leolux. De smaakpaletten en sublieme wijnkeuze van de uitgebreide wijnkaart trekken de vergelijking met de vele hoogwaardige bekledingsstoffen in de collectie van Leolux.

Kom langs in de winkel

Onze Leolux collectie is aangevuld met de nieuwe modellen en karpetten. Kom op avontuur bij ons in de winkel op de Spaarneweg 24 in de Cruquius. Voor het gerecht of de a la carte gerechten maak je via de website van Ratatouille een afspraak. Daar vind je natuurlijk alle aanvullende informatie en achtergronden van Ratatouille.

Tekst: Conny Gruijters
Bron: Leolux, Ratatouille


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.