12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Als je een trouwe volger bent van de serie van The Real Styleguide, dan hoef ik niks meer uit te leggen. Voor degene die nieuw zijn: in dit blog wordt een van onze merken uit de winkel gekoppeld aan een recept die te verkrijgen is bij een horecagelegenheid hier in de buurt. In dit blog vertel ik je alles over Label en het Brabantse worstenbroodje!

Het meubelmerk Label

“Het meubelvak zit in ons bloed, al drie generaties lang en daar zijn we trots op. De overgedragen kennis van generatie op generatie wordt tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast bij het maken van onze meubelen”, zegt Marieke van den Berg van het merk Label. “Onze modellen zijn herkenbaar en nu al klassiekers. We kiezen voor de verwerking van bijzondere en kwalitatieve materialen op onze meubelen. De natuurlijke en karakteristieke leersoorten worden op den duur alleen maar mooier en gaan door gebruik meer leven.”

Een Brabantse expertise

De expertise en verwerking van leer is iets wat nog steeds verbonden is aan Brabant. Van oudsher zetelde in Brabant de leerlooiers, schoenmakers en andere ambachten. Door het bedrijf dichtbij te vestigen, in het West Brabantse Raamsdonksveer, profiteert Label van de nog aanwezige ambacht krachten en het in Nederland gelooid leder. Label gelooft dat het maken van hoogwaardige meubelen nog steeds een ambacht is. Het is handwerk waarbij vakmanschap en kennis is vereist.

Het worstenbroodje van Label

Marieke van den Berg en de medewerkers van Label zijn fan van het bekende Brabants worstenbroodje, die synoniem staat voor no-nonsense met pure en eerlijke ingrediënten zonder opsmuk. What you see, is what you get! Daarom vonden zij dat dit het gerecht moest zijn voor Label.

Het recept voor een echt Brabants worstenbroodje

Het Brabantse worstenbroodje, wie kent hem niet? Vijftien centimeter brood gevuld met een worst van gehakt. Lekker! Je hoeft tegen een Brabander maar het woord worstenbroodje te zeggen en het water loopt al in de mond. Je hebt deze lekkernij ook in alle soorten en maten. Het worstje voor dit Brabantse broodje bereid je niet in een pan. Je grilt hem op een barbecue. Lees hieronder hoe je een écht Brabants worstenbroodje maakt.

 Deeg ingrediënten:

 • 1 kilo tarwebloem
 • 22 gram zout
 • 250 milliliter volle melk
 • 250 milliliter water
 • 65 gram roomboter
 • 14 gram gist
 • 5 gram peper
 • 5 gram suiker

Het deeg mengen

 1. Zet een pannetje op het vuur van de BBQ met de melk, het water en de roomboter. Zorg dat het mengsel lauw wordt.
 2. Doe de bloem in een ruime kom en mix dit met suiker, peper en gist. 
 3. Giet het mengsel van melk, water en boter in de kom met het bloemmengsel. 

Het deeg kneden

 1. Kneed het mengsel in de kom. Het kneden zorgt ervoor dat het brood goed kan rijzen en hierdoor wordt het brood luchtig.
 2. Als het deeg plakt, dan is dat een teken dat het klaar is. 

Worst ingrediënten:

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 2 eieren
 • 75 gram paneermeel

De worstjes maken

 1. Meng het gehakt, de eieren en het paneermeel.
 2. Weeg porties af en draai twaalf worstjes van ongeveer tien centimeter. 

Combinatie:

 1. Maak twaalf ovale plakjes van het deeg en leg hier de gedraaide worsten op. Vouw het deeg om de worst heen en maak hier een worstenbroodje van.
 2. Tot slot grill je de worstenbroodjes totdat ze een gezond bruin kleurtje hebben.

De gerechten van The Bastard Barbecue

Het bewerken van een stukje pure vlees op de BBQ van The Bastard gaat heel anders, zoals je kunt zien in onderstaande video.

Tegenwoordig is barbecueën niet meer alleen een stuk vlees zo snel mogelijk grillen en opeten. Op een kamado BBQ is er zoveel mogelijk, zoals je op onderstaande afbeeldingen kunt zien.

Label en The Bastard

Een Bastard kamado kan je temmen zodat het bestand is tegen sneeuw of een hittegolf. Een Bastard staat namelijk altijd buiten. We know. Daarom is The Bastard oer-Nederlands design, net zoals Label dat is. Ze zijn allebei gemaakt van de beste materialen en opgewassen tegen de elementen. Alleen het hoogwaardigste industrieel keramiek is goed genoeg voor The Bastard! Voor Label is dat het beste vakmanschap en grondstoffen. The Bastard is bestand tegen hoge temperaturen. Label en The Bastard kunnen perfect samen. Geniet van gezellige BBQ-avonden met de kamado van The Bastard en de Hidde outdoor van Label. Een match made in heaven!

Label, Hidde outdoor

Breng een bezoekje aan Label of The Bastard

Wil je meer weten over beide mooie, eerlijke producten, dan kun je voor het zitten op de designklassiekers naar de Ruijtermeubel in de Cruquius. Voor een workshop of alles op het gebied van een ultieme BBQ-ervaring en advies ga je naar The Bastard.

Tekst: Conny Gruijters
Afbeeldingen: The Bastard, Label


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.