Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Een hoekbank kopen doe je zo!

Wil je een hoekbank kopen? Dan zal je bij De Ruijtermeubel zeker slagen. In onze showroom van ruim 12.000 vierkante meter staan talrijke hoekbanken in uiteenlopende stijlen en van diverse bekende woonmerken. Want: zoveel smaken, zoveel hoekbanken.

Maar hoe maak je binnen zo’n ruim aanbod dan de juiste keuze voor je ideale hoekbank? Een bank uitkiezen is niet moeilijk, als je weet waarop je moet letten en je jezelf de volgende vragen stelt:

Hoe groot mag de bank zijn?

Ga je een hoekbank kopen, bedenk dan eerst, waar deze komt te staan en wat de maximale grootte van die ruimte is. Meten is weten. En met de exacte afmetingen hoef je nooit te twijfelen, of de hoekbank van jouw keuze wel past in de beschikbare ruimte.

Hoe wordt de bank gebruikt?

Een hoekbank kopen is altijd iets heel persoonlijks. Want de functie, die de bank gaat krijgen, is voor iedereen anders. Hoe is de gezinssituatie? Zijn er nog kleine kinderen, die graag spelen op de bank? Of zie je jezelf en je vrienden al loungen voor de televisie? Misschien wil je een hoekbank kopen, die het middelpunt van je woonkamer gaat vormen en waar de hele familie samenkomt. Of moet de bank het pronkstuk van je huis worden? Weten, welke hoedanigheid de hoekbank straks in je huis krijgt, maakt de keuze voor een specifiek model al een stuk eenvoudiger.

hoekbank

In haar blog ‘Het kiezen van een bank’ gaat professioneel interieurarchitect Lisa uitgebreid in op de mogelijke vragen, die je jezelf bij het kopen van een bank kunt stellen. Zij geeft diverse tips en een stappenplan naar de bank, die het beste bij jou past.

Ga ik een stoffen of lederen hoekbank kopen?

Er is tegenwoordig zoveel keuze aan mooie stoffering, bijzondere ledersoorten en combinaties van beide. Ook voor de hoekbanken in onze collecties. Bedenk dus goed, waar je voorkeur naar uit gaat. Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met het onderhoud van het materiaal.

Welke kleur kies ik?

Uiteraard is de kleur van de hoekbank ook heel belangrijk. Elke woontrend brengt weer nieuwe kleuren met zich mee, die allemaal even prachtig zijn. Toch is het kiezen van een kleur niet alleen een kwestie van smaak, de laatste modetint of je lievelingskleur. In principe blijft de bank een aantal jaren in je interieur staan, dus het moet ook een kleur zijn, die je niet snel beu bent. Dat kan een neutrale tint zijn. Maar bijvoorbeeld ook juist een opvallende, om je hoekbank het middelpunt van je interieur te maken.

Wat is mijn favoriete woonstijl?

Wellicht weet je al, welke woonstijl of –stijlen bij je passen. Zo niet, ga dan op je gevoel af. Kijk naar wat je mooi vindt. De vormen of details van een hoekbank kunnen de doorslag geven, of die stijl je smaak is.

Je hoekbank kopen bij De Ruijtermeubel

De Ruijtermeubel beschikt over een uitgebreide collectie hoekbanken van diverse gerenommeerde woonmerken. Met je persoonlijke antwoorden op bovenstaande vragen, wordt het kiezen van jouw ideale hoekbank in onze showroom heel eenvoudig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Vind je het moeilijk in te schatten, of een hoekbank in jouw interieur past? Exclusief voor klanten van De Ruijtermeubel helpt professioneel interieurarchitect Lisa met handige woontips en ideeën. Reserveer een gratis adviesuurtje via onze online afspraakmodule. Lisa is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Wil je geen tips of acties meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen, wooninspiratie en nieuwtjes!