fbpx
12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Categorieën

Filters

Prijs

tot

Woonstijlen

Merken

Merken

Highboard kast kopen: voor een opgeruimd huis!

Een highboard biedt niet alleen extra opbergruimte, maar brengt ook sfeer in je interieur. Deze kast neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het ideaal is voor in kleine woningen of ruimtes. Bovendien staat deze kast ontzettend mooi voor een (bijna) lege muur. De Ruijtermeubel heeft highboards in verschillende maten, stijlen en kleuren, waardoor er altijd iets tussen zit dat past bij jouw wensen en behoeften! Lees verder >

Pagina: 1 / 1

Wat is een highboard?

Een highboard is eigenlijk een hoge ladekast. Deze kast is niet zo massief als een gewone kast, waardoor het minder ruimte inneemt. Dus woon je in een kleine woonruimte of zoek je een kast voor in een kleine kamer, dan doe je er goed aan om zo’n kast te kopen. Ondanks dat het weinig ruimte inneemt, kun je er wel veel in opbergen. Daardoor ziet je woning er opgeruimd uit, maar behoud je wel leefruimte.

Verschil tussen highboard en dressoir

Wanneer je een highboard kast wilt aanschaffen, is het belangrijk om te bedenken waar je het voor wilt gebruiken. Met een dressoir of lowboard kun je soms hetzelfde doel bereiken. Het is daarom slim om te ontdekken wat het verschil is tussen deze kasten, zodat je zeker weet dat je straks de juiste kast in huis haalt.

Lowboards zijn meestal niet hoger dan 50 centimeter. Omdat de kasten niet zo hoog zijn, kunnen ze goed worden gebruikt als tv-meubel. Een lowboard biedt ruimte voor een dvd-speler, PlayStation of Xbox.

Dressoirs zijn vaak zo’n 75 centimeter hoog. Een dressoir biedt veel opbergruimte, maar omdat de kast niet zo hoog is, kun je er ook nog woonaccessoires op zetten.

Highboard kasten zijn 90 centimeter en hoger. Daardoor zijn de kasten minder geschikt om je woonaccessoires op te tonen. Deze kasten kun je beter gebruiken om spullen in op te bergen die je niet per se wilt laten zien in je interieur. Denk hierbij aan kantoorartikelen en levensmiddelen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Highboard kasten zijn er in verschillende maten, kleuren en stijlen. Ook zijn er verschillende kasten voor verschillende plekken in huis. Dus of je nu zo’n kast in je woonkamer of keuken wilt, de Ruijtermeubel heeft het allemaal. Bovendien kun je een highboard combineren met een lowboard of dressoir, die soms zelfs in dezelfde stijl leverbaar zijn.

Denk ook goed na over naar welke materialen je voorkeur uitgaat. Zo zijn er kasten van glas, hout en metaal, maar heeft de Ruijtermeubel ook highboards met ledverlichting voor in een modern interieur. Ook zijn er kasten die ruimte bieden voor al je mooie woonaccessoires.

Ontdek de highboard die het best bij je past

De Ruijtermeubel heeft highboards die passen in elke interieurstijl en kunnen voldoen aan al jouw wensen en behoeften. Wil je weten welke kast het best past bij jou in huis? Kom dan langs bij ons in de showroom. Hier vind je veel verschillende kasten in verschillende interieurstijlen. Zo kun je ontdekken wat je wel en niet mooi vindt. Mocht je nog moeite hebben met de juiste keuze maken, dan helpen onze verkopers je graag. Bovendien kun je in de showroom inspiratie opdoen op het gebied van wonen, kleuren en trends.