12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

tropics
Een mooi wit strand, perfect voor het vakantiegevoel

In de toekomst zullen we weer overal naar toe vliegen. Misschien gaan we bewust minder op reis om rekening te houden met het milieu. Dit zomerseizoen blijft het helaas nog bij dromen over wuivende palmen in een zachte zomerbries. Bij groothandels van meubelaccessoires gaan de tropische items als zoete broodjes over de toonbank. Het lijkt wel alsof wij massaal van ons huis de tropics willen maken. Wellicht komt de wens om thuis de natuur naar binnen te halen door de onrust in de wereld.

tropics

Een allesomvattende foto

Bovenstaande foto staat op een poster van de etnische accessoires firma Be-unique. Elk gekocht item heeft een verhaal en is zoveel mogelijk met de hand gemaakt. De foto vond ik zo allesomvattend wat betreft de huidige racisme discussie. Elk mens is uniek en dat maakt hem tot wat hij is. Hij heeft zijn eigen kijk op de wereld, zijn vertaling in perceptie, zijn manier van handelen. Alles is uniek, ongeacht je achtergrond, geloofsovertuiging,  huidskleur, meningen en kijk op de wereld. We zouden respectvol om moeten gaan met andermans eigendom en meningen en samen in dialoog gaan om oplossingen te zoeken die beide overtuigingen respecteren.

Een zomers interieur

Terug naar het interieur voor deze zomer. Om je woning zo tropisch mogelijk te maken, moet je gaan voor bananenblad, rotan, bamboe en wicker. Deze natuurtinten combineer je met zomers wit. Dit interieur is geïnspireerd op Ibiza, Afrika en de Bahama’s.

untitled image
Fauteuil van Must Living

De stijl maak je af met mooie unieke stukken zoals hoofdtooien en etnische beelden. Dit draagt bij aan de beleving van deze sfeer.

Een tropisch thuiskantoor

Je thuiswerkplek gaat natuurlijk ook in dezelfde stijl mee. Thuiswerken is een blijvertje. En wanneer je vakantie in eigen land, met de voorspelbare hoge temperaturen, over is, waan je je in je thuiswerkplek nog steeds een beetje in de tropics.

tropics

Tekst: Conny Gruijters
Bron: Unsplash, Pixabay, Be-Unique en DTP Interiors


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.