12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

De maand september is aangebroken. Dé maand voordat de woonmaand normaliter los zou barsten. Omdat de interieurvakbeurzen niet door zullen gaan, is er momenteel veel op de sociale kanalen te vinden. Laat dat nou juist een hele fijne manier zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en ontwikkelen. Zo zat ik 8 september klaar voor de grote ‘Kleur van het Jaar’ onthulling van Flexa. Wat zal het worden? Een rustige of uitgesproken kleur? Met welke gedachte hebben zij dit ontwikkeld? Ik kon niet wachten totdat de Flexa kleur van het jaar werd onthuld!

Het thema “The Courage to embrace change”

Heleen van Gent, Creatief Directeur van Flexa ColorLab, heeft samen met haar team van experts weer een nieuwe ‘Flexa Kleur van het Jaar’ ontwikkeld. Voordat een kleur bepaald kan worden, kijken de deskundigen naar trends, ontwikkelingen in de mode en naar belangrijke ontwikkelingen in de maatschappij. Wij weten allemaal dat er momenteel behoorlijk wat veranderingen in onze levens hebben plaatsgevonden. “Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen”, aldus Heleen. Troost zoeken in simpele dingen waar wij ons mee omringen gaan een grotere rol spelen. “De veerkracht van de natuur, de betrouwbaarheid van de aarde, het heiligdom van onze huizen zijn belangrijker dan ooit”, vervolgt zij. Dit jaar is er gekozen voor een naturel neutrale ‘Flexa Kleur van het Jaar’ die een stevige basis geeft en helpt om verandering te omarmen.

Kleur van het jaar Flexa – Brave Ground

Brave Ground is een evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt. Het bijzondere aan Brave Ground is de veelzijdigheid. Het is geen kleur die als een held de volledige aandacht vraagt, maar juist kracht haalt uit de kleuren waarmee deze gecombineerd wordt. Brave Ground is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons moed geeft om verandering te omarmen. Brave Ground is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die past bij elke persoonlijkheid.

kleur van het jaar Flexa
Warm, fris en met recht ‘De Kleur van het Jaar 2021”

Kleur van het Jaar Flexa – 2021 paletten

Net als ieder jaar hebben de experts van Flexa weer prachtige paletten ontwikkeld die verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden & rozen, gelen en blauwen & groenen. Ieder palet kan op verschillende manieren toegepast worden en kan elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

Hét Flexa Kleurentrends 2021-Palet: Trust kleurpalet

“The courage to connect” is hét palet dat Flexa relateert aan de trend die zij zagen. “De trend die hierbij hoort is dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken.” Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Warme neutrale grijzen en bruinen zijn kleuren die het gevoel van eenheid en harmonie versterken.

kleur van het jaar Flexa
De combinatie van tinten en materialen maken een interieur compleet

Expressive kleurpalet

Ontstaan uit een trend om positief het verschil te maken. Sta op voor waar je in gelooft en wat er in je omgaat. Dit palet bestaat uit diverse roden en rozen tinten. Opvallend, maar toch in balans door de zachte neutralen. De manier van combineren zorgt voor wat pit in je interieur. Met dit palet kun je laten zien wie je werkelijk bent.

Uitgesproken, maar toch rustig en in harmonie

Timeless palet – Kleur van het jaar Flexa

Een groot favoriet in deze paletten is het Timelesss palet. De mix van de diverse gelen en okers in combinatie met zachte neutralen zijn energiek zonder overweldigend te zijn. Deze kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. De combinatie van de verschillende kleuren zorgt ervoor dat ook dit palet aangepast kan worden aan de dosis kleur die je aandurft.

kleur van het jaar Flexa
Brave Ground is ook een goede keuze in de slaapkamer

Earth palet

De wereld minder belasten is een eerste stap in de goede richting naar een betere wereld. Het achterlaten van een positieve erfenis voor de generatie, dat is het doel. In dit palet zie je tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomend kleuren zorgen voor een connectie met de natuur. De authentieke kleuren werken op een natuurlijke manier heel goed samen. Ze brengen buiten naar binnen, daar houden we van!

kleur van het jaar Flexa
‘Terug naar de natuur’ versterk je met de keuze in materialen

Brave Ground bij je thuis

Ben jij net als ik benieuwd hoe de Flexa kleur van het jaar bij jou thuis staat? Vanaf 9 september kun je het ‘Trust’ palet als Kleurtester bestellen bij Flexa of in een verfwinkel. Ook alle andere kleuren uit de overige paletten kun je online laten mengen in een verf of kleurtester. Wil je weten hoe je deze kleur bij jou in je interieur verwerkt? Kom dan naar de winkel of maak online een afspraak voor een vrijblijvend interieuradvies!

Tekst: Lisa Voet
Bron: Flexa


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.