Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Dit blog is een onderdeel van een serie op The Real Styleguide. Tijdens de corona crisis deelden sommige merken recepten op sociale media om de volgers te inspireren en te behouden. Heel Nederland was namelijk aan het koken en bakken. Hierdoor is bij mij het zaadje geplant voor een samenwerking tussen de meubelbranche en de horeca.

Bank Romeo van Calia Italia

De grote meubelbeurzen werden gecanceld en waardoor inkopers en verkopers hun inspiratiebronnen en netwerken missen. De gerechten die genuttigd kunnen worden op de beursstands, lenen zich vaak voor het netwerken en uitwisselen van informatie over de meubelbranche. In deze serie geven verschillende vertegenwoordigers in Nederland een kijkje in de keuken van hun meubelmerk. Letterlijk in de keuken, want zij linken hun merk aan een gerecht. Dit gerecht heeft, door het gebruik van de ingrediënten, de manier van maken of de herkomst van de recepten, geleid tot een samenwerking met verschillende chefs die werkzaam zijn in de horeca, in de omgeving van Haarlem. Zij kunnen door de lockdown best een steuntje in de rug gebruiken. De chefs waren unaniem enthousiast en deelde de foto’s van de gerechten. Door middel van een foto van hun interieur geven zij weer een link naar de meubelbranche.

De Italiaanse stad Matera

Calia Italia is als zalm op cederhout

We beginnen met het merk Calia Italia. Dit merk kan je associëren met het recept zalm op cederhout. Dit luxe stukje vis is op meerdere plekken in de wereld te verkrijgen en smaakt het best als je er voldoende tijd en aandacht aan besteed. Zalm smaakt bovendien het lekkerst als deze gebakken wordt op cederhout. Het cederhout heeft voor de bereiding anderhalf uur liggen weken. Wanneer het gerecht geserveerd wordt, zie je het hout niet meer terug. Toch is het cruciaal voor de basis en de ultieme smaak. Met dit gerecht kan je je ogen sluiten en dromen over de smaak en comfort van Calia Italië.

Bank Kris van Calia Italia

Waar staat Calia Italia voor?

Calia Italia sinds 1965 werkt met zorg en aandacht voor detail met vakmanschap. Dit doen ze vanuit de Italiaanse stad Matera. Op dit moment wordt Calia Italia in 80 landen verkocht. De kernwaarde van het bedrijf zijn: solidariteit, integriteit, en respect voor families. Deze kernwaarde koesteren zij en zorgt ervoor dat de klanten zich comfortabel en ontspannen voelen met alle meubelontwerpen. Bovendien is hout het belangrijkste element van deze meubels.

Modulaire bank Fox Trot van Calia Italia

Calia Italia proef je bij visrestaurant De IJmond

Op onderstaande foto is het gerecht ‘zalmtournedos’ te zien. Dit gerecht staat op de menukaart bij visrestaurant “de IJmond”. Net als in de stad Matera, is het uitzicht van het restaurant schitterend. Op hun site kan je inspiratie opdoen en je tafel reserveren. Als er cruiseschepen aanmeren in Amsterdam en IJmuiden, lees je wanneer deze te bewonderen zijn vanaf het terras of restaurant.

Zalm Tournedos kan je bij restaurant De IJmond bestellen
Het interieur bij restaurant De IJmond

Tekst: Conny Gruijters
Afbeeldingen: Calia Italia, Unsplash en restaurant De IJmond


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.