Dit blog is een onderdeel uit een serie van The Real Style Guide, waarbij merken in de winkel gekoppeld worden aan horeca in de buurt. Inspiratie voor deze serie kwam doordat veel merken tijdens de corona crisis recepten deelde op social media. In deze blog richt ik mij op het merk Bodilson.
Bodilson
De naam Bodilson klinkt Scandinavisch doch is het geheel Nederlands. Bodil, een meisjesnaam in Scandinavië, betekent: strijdlustige dame. Een stoere originele naam. Stoer en vrouwelijk, zo kun je het merk Bodilson wel omschrijven.
Een stoer industriële metalen kast gecombineerd met een royale bank of trendy eetstoelen in een tactiel zachte stof. Het totaalconcept van Bodilson maakt het mogelijk om je woning helemaal in de door jou gewenste eigentijdse woonstijl te restylen.
De robuuste tafels gecombineerd met ronde vormen en zachte materialen die je ziet in de collectie van Bodilson, komen samen in het gerecht cheesy RISOTTO BITES. Een eenvoudig toegankelijk gerecht, welke samen de recht toe, recht aan benadering, met een vleugje van het magische ingrediënt liefde van de Bodilson collectie laat proeven. Want een mooi product ervaar je met al je zintuigen. Je ogen, je handen, je neus, je mond. In deze serie is het merk proeven mogelijk gemaakt door Chef ’s On Wheels en niet alleen in de omgeving van Haarlem, maar door heel Nederland.
Waarom Bodilson & Chef’s On Wheels?
De strijdlust is aanwezig bij deze start up. De originaliteit, de ronde vorm van de foodtruck. Het eigengereide van het bedrijf. Het totaal concept van Bodilson vertaald zich naar de veelzijdigheid van het in vervulling gaan van wensen van de consumenten, festivals en bedrijven, die de Food Truck inhuren.
Het geheime recept van de RISOTTO BITES
Ingrediënten Risotto:
- 500 gram Risotto
- 1 stuks rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter tuinkruiden bouillon
- Klontje boter
Bereiding Risotto:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Dan voeg je een scheutje bouillon toe, roer en laat de rijst de bouillon opnemen. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer een scheutje bouillon toe. Voeg ook een scheut witte wijn toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat het hierna volledig afkoelen.
Ingrediënten Risotto Bites:
- 200 gram bloem
- 200 gram Panko Bread Crumble
- 2 stuks Eieren
- 50 gram Parmezaan
- 1 stuks Citroen
- 1 Liter Zonnebloemolie
- 125 gram Mozzarella
- Klontje Boter
Bereiding Risotto Bites:
Pak de risotto die is voorbereid. Voeg een klein beetje gesmolten boter toe, en rasp de helft van de Parmezaan erdoor heen. Neem 3 ondiepe schaaltjes, één voor de bloem, één voor eieren, één voor broodkruimels. Voeg vervolgens aan de eieren een klein beetje zout toe en kluts deze door elkaar. Snijd de Buffelmozzarella in kleine blokjes. Draai met vochtige handen (water) balletjes van de risotto. Duw in elk een kuiltje en een voeg een blokje mozzarella toe. Kneed vervolgens tot gewenst vorm. Haal eerst door de bloem, vervolgens het ei. Leg alle Bites op een bord. Ten slotte haal je de bites als laatste door de broodkruimels (rondom).
Verhit de olie in een grote zware pan op matig vuur. Ongeveer 160 graden. Bak de Bites per 6 in de pan goudbruin. Krokant van buiten, smeuïg van binnen. Voeg wat schaafsel van Parmezaan en citroen toe naar smaak!
Tekst: Conny Gruijters
Bron: Bodilson, Chef ‘s on Wheels